search

3 Cara mudah untuk kekal langsing

3 Cara mudah untuk kekal langsing

Wanita sememangnya nak selalu nampak cantik, betul? Lagi-lagi yang dah beranak.. malu weii kena kecam barai. Suami pulak saiz tak ubah sejak bujang, tergugat la status sis. Mula la murung jurr..

So bagaimana nak kekal cun? Ramai yang cari tips la, remedi la, produk la, ada jugak yang diet bagai nak rak.

Senang je sebenarnya, amalkan 3 cara ni setiap hari.. kekal la badan cun cenggitu.


1. MINUM AIR

Haa ni masalah dengan setiap orang, minum bila haus. Bila tak haus, tak cari pun air. Padahal, air kosong ni la yang kita kena selalu letak celah ketiak. Tak haus pun kena minum untuk cukupkan sukatan air dalam badan sekali gus menukar cycle air dalam badan kita. 

Ye la, kita dok gy toilet ber-nyah tinja, lepas tu duduk dalam aircond, penyejatan air di permukaan kulit berlaku. Kalau keluar rumah, berpeluh bak ang. Kan tu semua mengeluarkan cecair dari dalam badan kita. Kena la kita replace balik air tu, faham?


2. URUT BADAN

Bukan tiap hari kena minta makcik urut datang, tapi awak tu sendiri kena la urut-urut sikit bahagian badan sendiri. Sapu lotion pelembap ke.. sapu lotion bakar lemak ke.. haa dah tu, kena la urut kan. Takkan la calit lotion tu, nanti lotion tu spread sendiri kan? Time ni la kena buat urutan manja ke atas tubuh badan sendiri, tak gittchew?

Sis cadang, kat normal area sapu la krim pelembab Nivea, tapi kat yang bahagian senang naik lelemaks tu, sapu WonderCurve by Sexy Curve. Superb weyy!! Panas dia, membangkitkan keghairahan untuk bergerak aktif. Time tu la rasa nak cuci dapur, time jugak la rasa nak bersilat. Fuii.. memang semangat terus lain macam rajinnyer.

Malam pulak, lepas dah mandi malam sapu pulak Bodyrange by SugarDoll. Bau dia wangi yakmat, tenang ja rasa nak tidur, macam pakai perfum Dior nak masuk tidur taw. Time tu la husband dok ngepit sebab bau sodap aih. Lotion ni, walaupun panas dia tak menyengat tapi dalam diam dia membakar lemak taw. Haaa.. power betul Kakak SugarDoll cipta krim ni, bahan-bahan dalam tu semua ada element slimming, tapi sangat calming.


3. BENGKUNG

Kenapa sis rekemen untuk berbengkung? Sebab, perempuan ni mempunyai kulit badan yang elastic, so rongga senang mengembang dan mengucup. (sebab tu perempuan boleh mengandung dan ada yang lucky enough not to have a single stretch mark).

Kulit lelaki ni sepadu badan mereka, bodybuilder mostly ada stretchmarks because the grew their muscles.

So back to the point, kenapa kena BENGKUNG? Sebab bila tak bengkung, angin senang masuk. Dan, lemak senang geleber. Tentu sis sis semua tak nak badan jadi out-of-shape kan? Haa.. grip it up dengan bengkung ya sisturs... 8 jam sehari ja pakai, lepas sapu lotion. Kadang tu, tak sedar tup-tup dah terlebih masa.

Bengkung Strap by Sexy Curve ni sis rekemen sangat sebab senang sangat nak pakai and serious selesa. Serious, sis tak tipu. Tak caya, cuba sendiri pastu share kat sis. Kasi kerengga pinggang sis tu, senang la nak pakai seluar, tak la nampak lebar.

combo jlo.jpg


Senang je kan sebenarnya nak kekal langsing? Nak tak nak jurr.. 

Try it out, share your experience with me.

Love, sis Faye.



Newer post

Your cart is currently empty.
Continue shopping